Minden kategória

Hírek

Ön itt van : Kezdőlap> Hírek

Mi az a keményfém betét?

Idő: 2023-04-07 Találatok: 32

A vágáshoz általában kést, reszelőt, ollót, ceruzahegyezőt, fűrészt és így tovább használunk mindennapi életünkben. Tudja, hogyan készülnek ezek a termékek?

Vágószerszámokból is készülnek. Ezeknek a vágószerszámoknak közös tulajdonságuk, hogy mindegyik megváltoztatja a dolgok alakját a vágással és forgácsok előállításával.

Mint tudjuk, a vágószerszámok olyan eszközök, amelyek a dolgokat a kívánt formára vágják, mindennapi életünkben a vágószerszámok gyümölcsöt, zöldséget és fát vágnak. A Zhuzhou Lifa keményfém ipari co.Ltd. által gyártott vágószerszámok azonban keményebb anyagokat is vágnak, mint például acél, rozsdamentes acél, öntöttvas.

GYÁRTÁSI FOLYAMATA KEMÉNYSZERSZÁMOK

图片 1_ 副本

Lássuk a keményfém gyártási folyamatát.

Először is keverje össze a volfrám-karbidot kobalttal, hogy nyersanyagként besorolható port készítsen. A granulált keveréket egy szerszámüregbe öntjük és préseljük. Mérsékelt szilárdságot ad, mint a kréta.

Ezután a préselt tömörítményeket szinterező kemencébe helyezik, és körülbelül 1400 °C hőmérsékletre hevítik, ami cementált karbidot eredményez.

Szinterezés után a tartalom mennyisége jelentősen csökken.

Ezenkívül a cementált karbid keménysége a gyémánt és a zafír között van, súlya pedig körülbelül kétszerese a vasnak.

Akkor hogyan vágjuk ezt a kemény cementált keményfémet?

Mi az a Vágás?

图片 2

A jobb oldali ábra egy vágóél állapotát mutatja megmunkálás közben. A vágóél levágja a munkadarabot és forgács keletkezik. A vágóél tetején a hőmérséklet 800°C-ra emelkedik az ütés és a súrlódás miatt.

A legsikeresebbek azok a cementált keményfém minőségek, amelyek ellenállnak ezeknek a magas hőmérsékleteknek.

A különböző konfigurációkban kialakított keményfém a legnépszerűbb, ezeket váltólapkáknak nevezik. Az indexelhető lapkákat különféle formájú tartókhoz használják, és a munkadarab alakja és a vágási mód szerint választják ki.

1.FORGATÁS

图片 3

A külső tartó és a belső fúrórúd kör alakú munkadarabokat eredményez. A tartót vagy fúrórudat használó megmunkálási folyamatokat esztergálásnak nevezzük, és fő jellemzője, hogy a munkadarabok forognak.

Az esztergáláshoz használt gépet esztergagépnek nevezzük.

2.MARÁS

图片 4

A jobb oldali képen látható szerszám egy marószerszám. A marószerszámok két típusra oszthatók ; az egyik a homlokmarás, amely megmunkálja a munkadarab felületét, a másik a végmarás, amely hornyolásos vállmarást stb. végmalmok marási műveleteknek nevezzük, és fő jellemzője, hogy a szerszámok forognak. A maráshoz használt gépet marógépnek nevezzük.

3. FÚRÁS

图片 5

A jobb oldali fotó egy szerszám, amely kör alakú lyukakat készít a munkadarabokon, és amelyet fúrónak neveznek. A váltólapkás típusú fúrók és a keményforrasztott fúrók viszonylag nagy, a tömör fúrók pedig kisebb furatokat készítenek. A fúrás fő jellemzője, hogy maró- és esztergagépekhez egyaránt használható.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mint fentebb említettük, a vágási mód három fő stílusból áll; esztergálás, marás és fúrás. A vágási módnak megfelelő vágószerszám kiválasztásával a keményfémek hatékonyan megmunkálhatók.

Napjainkban a keményfém szerszámok a fémforgácsolás termelékenységének növelésének elsődleges eszközeivé váltak, miközben a kutatás folyamatosan új termékeket fejleszt a pontosabb és gyorsabb megmunkálás érdekében a gyártási költségek csökkentése érdekében.

A Zhuzhou Lifa Cemented Carbide Industrial Co Ltd Zhuzhou városában található, amely Ázsia legnagyobb cementált keményfém termékeket gyártó központja. Minden fajtát gyártunk keményfém betétek több mint 20 éve jó minőségben és meglehetősen versenyképes áron.

Ha bármilyen kérdése vagy kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Köszönjük.


Forró kategóriák