Minden kategória

Hírek

Ön itt van : Kezdőlap> Hírek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő esztergalapkát

Idő: 2023-05-18 Találatok: 19

Amikor választjuk a esztergáló betét, számos paramétert figyelembe kell vennünk, például a lapka geometriáját, a lapka minőségét, a lapka alakját és a lapkaméretet, az orr sugarát és a bemeneti szöget, hogy jó forgácsszabályozást és megmunkálási teljesítményt érjünk el.

Először is tudnunk kell, hogy a lapkákat nagyolásra, simításra vagy csak általános esztergálásra fogják használni. Nagyoló és általános esztergálási alkalmazásokhoz a negatív lapkák a legerősebb és a legjobb megoldás, mivel mélyebb vágási mélységet és nagyobb előtolást tesz lehetővé az erős lapkaformáknak és vastagságnak köszönhetően.

Negatív forgó betét

· Két- és/vagy egyoldalas

· Nagy élszilárdság

· Nulla hézag

· Első választás külső esztergáláshoz

· Nehéz vágási körülmények

Ha simítást végez, mindig a pozitív lapkák a legjobb megoldás, mivel ezek kisebb vágási erőt hoznak létre, és így kisebb vágásmélységgel is megúszhatják, kiküszöbölve a vibrációt.

Pozitív forgatható betét

· Egyoldalú

· Alacsony vágóerők

· Oldalsó hézag

· Első választás belső esztergáláshoz és karcsú alkatrészek külső esztergálásához

· A CNMG, a DNMG és a WNMG a legnépszerűbb nagyoló lapkák. A nehezebb nagyolási műveletekhez az SNMG-k kiváló választást jelentenek a 45 fokos megközelítési szöggel, amely lehetővé teszi a nagyobb fogásmélységet és a csökkentett vágási terhelést.

·

微信截图_20230518095930_副本·

· A CCMT, DCMT, VCMT vagy VBMT a legnépszerűbb befejező lapkák.

· Nagyoló alkalmazásokhoz általában 0.8 mm-es vagy 1.2 mm-es sugarat választ a gép lóerejétől és a tervezett fogásmélységtől függően.

· A befejező műveletekhez 0.4 mm vagy 0.2 mm rad lenne a legjobb megoldás. Ez lehetővé teszi a legkisebb vágásmélységet anélkül, hogy vibrációt okozna.

Másodszor, ellenőrizze az esztergalapka minőségét

·

图片 1

A lapka minőségét elsősorban a következők szerint kell kiválasztani:

· Alkatrész anyaga (ISO P, M, K, N, S, H)

· A módszer típusa (simítás, közepes, nagyolás)

· Megmunkálási feltételek (jó, átlagos, nehéz)

A lapkageometria és a lapkaminőség kiegészítik egymást. Például a minőség szívóssága kompenzálhatja a lapkageometria szilárdságának hiányát.

Utolsó, Esztergalapkák formálják

A lapka alakját a szerszámtól elvárt belépési szög hozzáférhetőségéhez képest kell kiválasztani. A lehető legnagyobb orrszöget kell kiválasztani a lapka szilárdsága és megbízhatósága érdekében. Ezt azonban egyensúlyba kell hozni a végrehajtandó vágások változatosságával.

A nagy orrszög erős, de nagyobb gépteljesítményt igényel, és nagyobb a rezgési hajlam.

A kis orrszög gyengébb, és kicsi a vágóél-kapcsolódása, mindkettő érzékenyebbé teheti a hőhatásokra.

图片 2_ 副本

Mindig kifejeztem az újoncok előtt, hogy valójában nincs rossz fordulópont, hanem hibásan alkalmazott fordulópont. A legjobb lapkageometriával és forgácstörővel rendelkezhet, de ha a keményfém minősége nem felel meg a vágott anyagnak, akkor csak az idejét vesztegeti.

Miután kiválasztotta a keményfém anyagspecifikus minőségét, meg kell határoznunk, hogy nagyolást, közepes vagy simítóesztergálást végez.

Az alábbi útmutatónak jó alapozást kell adnia, hogy melyik osztály melyik anyaghoz / alkalmazáshoz illik.

A nagyoló minőség nagyon szívós, és lassabb felületi sebességgel fut, de jól bírja a szakaszos vágásokat. Azonban az Ön nagyolása nagyon eltérhet valaki más nagyolásától. Például egy VTL-en, amely nagy rozsdamentes acélöntvényeket eszterga, 5 mm-nél nagyobb fogásmélységet vesz fel, míg egy kisebb eszterga esztergája sokkal kisebb fogásmélységgel nagyol.

Ezekben az esetekben hasznos lehet beszélni valamelyik mérnökünkkel, és megbeszélni az Ön igényeit az alábbi információk alapján:

· A munkadarab átmérője.

· Anyag.

· Alak (pl. érdes, hatszög).

· Gépképesség.

· Ebből gyorsan meg tudják határozni, hogy melyik keményfém minősége a legmegfelelőbb az Ön munkájához.

· A befejező fokozat a legkeményebb fokozat lesz nagyobb felületi sebesség mellett. Ez nem működik jól vibráció vagy erős szakaszos vágás esetén.

A Zhuzhou Lifa Cemented Carbide Industrial Co Ltd Zhuzhou városában található, amely Ázsia legnagyobb cementált keményfém termékeket gyártó központja. Minden fajtát gyártunk keményfém betétek több mint 20 éve jó minőségben és meglehetősen versenyképes áron.

Ha bármilyen kérdése vagy kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

图片 3_ 副本


Forró kategóriák